Eski havlularınızı değerlendirin!

Evimizdeki havluların sayısı ile yaşam tarzımız arasında çok ilginç bir ilişki var. Bireysel yaşantımızın üniversiteye gitmekle başladığını varsayalım ve havluların, uzaylı istilası gibi evimizi ele geçirme sürecinin analizine buradan başlayalım.
Üniversite yıllarında, özellikle ailenizin bulunduğu şehrin dışında bir okula gidiyorsanız, havluyla olan ilişkiniz başlar. Önceleri çok fazla içli dışlı olmazsınız, 2-3 çeşit havlu tüm işinizi görür.
Daha sonra bekarlık hayatınız başlar. Ya yalnız yaşıyorsunuzdur ya da en fazla birkaç arkadaşınızla aynı evi paylaşıyorsunuzdur. Çalışma hayatınızın da başlamasıyla, burada işler biraz daha ciddileşir. Farklı amaçlar için kullanılan havlularla ve yedek havlu mantığıyla tanışırsınız.
Ama evlenince her şey değişir ve istila başlar. El havlusundan, ayak havlusuna, baş havlusundan, mutfak havlularına, spor havlusu, plaj havlusu derken bir bakmışsınız ki çamaşır sepetinizin yarısı havlu olmuş, yıka yıka bitmiyor. Eskiyen havlular da, işlevlerini yerine getiremeyecek olsalar bile son raddeye kadar yakanızı bırakmazlar. Ve bir gün patronun kim olduğunu onlara gösterirsiniz ve eskiyen havlularınızdan kurtulmaya karar verirsiniz. Tabi ki yeni istilacılara yer açmak için. Peki eskiyen havlularınızdan nasıl kurtulacaksınız? Çöpe atsanız olmaz, az da olsa iş görürler ama ihtiyacı olan bir kişiye verilecek kadar da değil… İşte bu durumda neler yapabileceğinize dair, sizler için birkaç öneri hazırladık. Bizim aklımıza gelen bunlar, siz de fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Dikkat Bagajda Havlu Var!
Öncelikle hiçbir işlem gerektirmeden kullanabileceğiniz havlularla başlayalım. Arabanız ya da motosikletiniz varsa, bagajınızda eski havlularınızdan bir kaçını saklayın. Pikniğe veya plaja gittiğinizde bir çok farklı şekilde size hizmet edebilecek bu havlularınızı aynı zamanda tozlu, kumlu bir aktivite sonrası koltuklarınızı korumak için de kullanabilirsiniz.

Size Özel Plaj Örtüsü
Birkaç tane havluyu birbirine dikerek, dilediğiniz ölçüde piknik örtüsü ya da plajda üzerine uzanacağınız bir örtü yaratabilirsiniz. Veya sadece size özel bir plaj yatağı tasarımı oluşturabilirsiniz: Bir havlunun uç kısmına minik bir kılıf dikerek, içerisini sudan etkilenmeyen köpüklerle doldurabilir ve kumlara veya şezlonga uzandığınızda başınızı rahat ettirecek yastıklı bir plaj örtüsü yapabilirsiniz. Üstelik yine eski havlulardan, plaj örtünüze, plajda en çok kullandığınız eşyanız yani cep telefonunuz için bir cep dikebilir, ve kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Gerisi yaratıcılığınıza kalmış.

Köpeğinize Hediye
Sırada yine kolaylıkla yapabileceğiniz bir önerimiz var. Köpeğiniz varsa, havluları örgü şeklinde bağlayıp, her iki ucuna sıkıca düğüm atın ve işte köpek oyuncağınız hazır. İster çekiştirme oynayın ya da bırakın o kendi kendine çiğneyip enerjisini atsın.

Banyo Paspası
Kendi banyo paspasınızı yapmak ister misiniz? 2 ayrı renk eski havluyu 4 eşit kare olacak şekilde kesin ve çapraz şekilde birbirlerine dikin, işte karo banyo paspasınız hazır. Burada da yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı.

Koruyucu Havlular
Soğuk ya da sıcak fark etmez, dışarıdaki havanın içeri girmesini istemiyor ve biraz da tasarruf yapmak istiyorsanız eski havlularınızı kapılarınızın altına sererek kolay bir çözüm yaratabilirsiniz. Şık görünmeleri için de havlunuzu rulo haline getirip, uçlarını ve ortasını dikebilirsiniz.

Kendin Yap Projeleri
Dikiş işlerinden biraz anlıyor ve kendin yap projelerine meraklıysanız, eski havlularınızdan minder, plaj çantası, terlik, banyo lifi, banyo duvarına asabileceğiniz cepli düzenleyici, fırın eldiveni, araba yıkamada kullanacağınız bir sünger kılıfı, tabure veya sandalye minderiniz için bir kılıf ve köpeğiniz için güzel bir yatak yapabilirsiniz.

Bağışlayın
“Ne kadar çok istesem de, bu projelerle uğraşamam, işim gücüm var.” diyenlerdenseniz, eski havlularınızı, onlara en çok ihtiyacı olan hayvan barınaklarına bağışlayabilirsiniz.