5 adımda size en uygun plaj havlusunu nasıl seçersiniz?

Havlu seçmek çok kolay gibi görünse de, kullanım yerlerine ve amaçlarına göre beklentiler farklılaşabilir. Elbette kişinin havluya dokunduğunda hissettiği de bu seçimde etkili olacaktır. Yaz geliyor, şimdi plajlara gitme zamanı. Peki plajda kullanacağınız havluyu nasıl seçeceksiniz? İşte en doğru plaj havlusu seçmenin püf noktaları…
1- Doğru ebat seçimi
Denizden veya havuzdan çıktıktan sonra kurulanmak için kullanacağınız plaj havlusunun sizi sarması için vücudunuza uygun, doğru boyutlarda olması gerekir. Size büyük veya küçük gelen bir havlu, kurulanırken size zorluk yaşatacaktır. Üstelik plaj çantanızda çok yer kaplayan büyük bir havlunun, ıslandıktan sonra daha da ağırlaşacağını ve zor taşınacağını unutmayın. Eğer kurulanmak ve güneşlenmek için iki ayrı havlu tercih edenlerdenseniz güneşleneceğiniz havluyu daha büyük seçebilirsiniz.
2- Dolgun bir havlu mu yoksa ince mi?
Havluyu seçerken dolgun veya hafif olması tamamen sizin öncelikleriniz ve tercihlerinizle ilgili bir durum. Havlunun konforlu olması için mutlaka çok kabarık olması gerekmez. Bazıları taşıma kolaylığı, çamaşır makinesinde az yer kaplaması gibi nedenlerle daha ince havlular seçerler. Eğer siz de plaj çantasında çok yer kaplamayan, hızlı kuruyan bir havlu arıyorsanız ince havluları veya pamuk, bambu, keten peştamalları tercih edebilirsiniz.
Kurulanırken teninizde dolgun bir havlunun dokunuşunu hissetmek isteyenlerdenseniz o zaman daha ağır havluları tercih etmekte yarar var. Başta da belirttiğimiz gibi, dolgun veya ince bir havlu seçmek tamamen sizin tercihlerinize ve havlunun teninize değdiği andaki hissiyatınıza kalmış. Ağırlıklarından bağımsız olarak, içerikleri gereği pamuk havluların en çok tercih edilenler arasında olduğunu belirtmekte yarar var.
3- Bütçenizi belirleyin
Havlular, içeriğinde kullanılan materyallere ve üretim süreçlerine göre ciddi fiyat farklılıkları gösterebilirler. Organik veya fibrosoft bir havlu, diğer havlulara oranla daha maliyetlidir ancak yüksek su emme gücü, yumuşaklık, doğallık gibi önemli özellikleriyle size kendinizi daha iyi hissettirebilir. Elbette tatil için ayırdığınız bütçeyi sarsacak fiyatta bir havlu seçimi yapmayın amak çok ucuza aldığınız bir havlunun güneş ve tuzlu suyun etkisiyle çok çabuk yıpranacağını ve renklerini kaybedeceğini de unutmayın.
4- Renk seçerken dikkat!
Havlunuzu seçiminde, renklerin sadece beğeninizle ilgili olmadığını söylemekte yarar var. Siyah ve gri gibi renklerin ısıyı çekeceklerini ve güneşlenirken sizi terletebileceklerini, beyaz, krem gibi açık renklerin çok çabuk kirleneceğini ve en ufak kum lekelerini bile göstereceğini unutmayın. Yazın ruhuna uygun parlak renkleri seçmeniz en doğrusu olacaktır.
5- Kendi stilinize uygun bir havlu seçin
Seçtiğiniz her ürün sizi yansıtır. “Sadece kurulanacağım, ne önemi var ki?” diye düşünüyorsanız ne kadar özenli görünürseniz görünün, üzerinde kocaman bir Mickey Mouse olan bir plaj havlusunun sizi çocuksu göstereceğini unutmayın. Plaj kıyafetlerinizle uyumlu ve kendinize yakıştırdığınız desen ve renkleri seçerek kendinizi plajda da iyi hissedebilirsiniz.