Havluları kişiselleştirmenin eğlenceli yolları

Son zamanlarda başta Instagram ve Pinterest olmak üzere sosyal mecralarda ve dekorasyon bloglarında karşımıza sıkça çıkan bir sözcük var; DIY. “Do it yourself”in kısaltılmış olarak kullanılan bu sözcüğün bizdeki karşılığı “Kendin Yap Projeleri”. Ev dekorasyonu artık beğendiğimiz bir ürünü satın almak ve evde o ürünü doğru bir uygulamayla kullanmaktan daha fazlasını içeriyor. Bir temaya karar vererek o stile uygun ürünler seçmek, onları doğru kullanmak ve kendi kişisel zevklerimiz doğrultusunda farklı şeyler yaratmak. İnternette pek çok kendin yap projesi görebilirsiniz. Elbette banyo dekorasyonu dendiğinde havlular da büyük bir önem taşıyor. Peki siz satın aldığınız bir havluyu kişiselleştirmek, kendi tarzınız doğrultusunda baştan yaratmak istemez miydiniz? Bu yazımızda size ilham verecek bazı uygulamalardan söz edeceğiz.
Oldukça basit ama çok şık; monogram uygulaması
Bir veya daha fazla harfin bir araya gelerek oluşturduğu desene monogram deniyor. Monogram uygulamaları, havlu ve bornozları tamamen size özel bir hale getirmenin en kolay ve en şık yollarından biri. Seçtiğiniz bir harfin çıktısını alıp, bu harfi istediğiniz bir materyale uygun kesmeniz gerekiyor. Ütü ile yapacağınız bu uygulamada dikkat etmeniz gereken en önemli konu, seçtiğiniz havlunun liflerinin kısa olması. Detaylı anlatım ve gerekli olan malzemeler için liagriffith.com’u ziyaret edebilirsiniz. (https://liagriffith.com/simple-and-elegant-monogrammed-towels/)
Favori tarifiniz el yazınızla havluda!
Masanızın her daim vazgeçilmezi olan o en sevdiğiniz yemeğin tarifini havluya yazsaydınız nasıl olurdu? Veya bir türlü aklınızda tutamadığınız annenizin lezzetli yemek tarifini? Eğer bu fikir size cazip geliyorsa o zaman düz beyaz havlularınızı bir kenara ayırarak işe başlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey havlunun kurulama bezlerine yakın bir incelikte olması. Havluyu ütüleyerek tüm kırışıklıkları giderin. Havlunun üzerinde kırışıklık kalması, transferin bozuk çıkmasına neden olacaktır. El yazınızla yazdığınız tarifin çıktısını ısıya dayanıklı olan transfer baskı kağıdı üzerine alın. Transfer yapacağınız için yazıyı ters bastırmayı unutmayın. İmajı kaydırmadan, ütüleyin. Hafifçe kaldırdığınızda el yazınızın havlunun üzerinde olduğunu göreceksiniz. İşte yeni mutfak havlunuz hazır! Konuyla ilgili daha detaylı bilgi isterseniz madincrafts.com adresinden (http://madincrafts.com/handwritten-recipe-kitchen-towels/ ) daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Havludan plaj çantası
Bir kadın için plaj çantası ve plaj havlusu vazgeçilmezdir. Özellikle ıslandıkça ağırlaşan havluları taşımak oldukça güç olduğundan hep bir çantaya ihtiyaç duyulur. Peki havlunuzun kendisi bir plaj çantası olsa ve plaja gittiğinizde konforlu bir güneşlenme alanına dönüşse nasıl olurdu? Bu, dikişe yeni başlayanların bile oldukça kolay uygulayabileceği bir proje. Büyük bir havlu, bir yastık, havlunuza uygun seçeceğiniz desenli kumaşlar ve bir dikiş makinesiyle bu uygulamayı kolayca yapabilirsiniz. Görselli olarak detaylı anlatım için sizi şöyle alalım. (http://diy-enthusiasts.com/diy-fashion/diy-summer-bag-beach-towel-blanket/ )
Bebeklerinize özel kapüşonlu bornozlar yapmaya ne dersiniz?
Minikler için hazırlanan ürünler hep daha renkli ve neşeli oluyor. Yine de siz bebeğiniz için özel bir bornoz arıyorsanız üzerinde onun adının yer aldığı bir bornoz yapabilirsiniz. Veya sevdiği bir hayvanın bornozunu… Bu konuda internette oldukça fazla örnek var. Çoğu örnekte bir banyo havlusu ve bir el havlusu bir arada kullanılıyor. Renkleri seçmek konusunda özgürsünüz. Üzerine bebeğimin ismini işlemek harika olur diye düşünüyorsanız makesandtakes.com’da yer alan uygulama tam size göre! (http://www.makeandtakes.com/easy-hooded-bath-towel) Eğer siz de penguen, ördek gibi daha neşeli bir görünüme sahip bir bornoz yaratmak isterseniz buraya tıklayın. (http://www.u-createcrafts.com/12-baby-animal-towel-tutorials/) Bu örneklerin dikiş gerektirdiğini ve bir dikiş makinesine ihtiyacınız olacağını belirtmekte fayda var.
Bu örnekleri çok beğendiyseniz ancak bir dikiş makinenizi yoksa veya bunu yapmaya zaman ayıramıyorsanız The Little Casual markasına ait bebek bornozlarına göz atmanızı öneririz. Bebeğinizin çok seveceği bir bornoz bulacağınıza eminiz.
Mutfağınızda sizin sözcükleriniz yer alsın
Neşeli görünümleriyle baskılı tekstil ürünleri son dönemde ev dekorasyonunda çok sık karşımıza çıkıyor. En çok yakıştığı yerlerden biri de hiç şüphesiz mutfaklarımız. Lezzetli yemekler pişirdiğiniz mutfaklarda siz de ilham veren sözlere veya kendi seçtiğiniz sözcüklere yer vermek istiyorsanız bu uygulama tam size göre! Seçtiğiniz sözcüğü bilgisayarda yazarak çıktısını alabilir ve bir kalıba dönüştürebilirsiniz. Sözcüğü kestikten sonra kalıbınız artık boyanmaya hazır! Tekstil boyasıyla kurulama bezinizin üzerindeki kalıptaki harf boşluklarını boyayıp kurumasını bekliyor ve kalıbı çıkartıyorsunuz. İşte yeni havlularınız hazır! Uygulama detaylarıyla ilgili daha fazla bilgi ve görsel için Addicted 2 Diy sitesini ziyaret etmenizi öneririz. (http://addicted2diy.com/2014/02/11/diy-painted-kitchen-towels-with-free-svg-files/)